Nuvola apps bookcase Icône HS.svg
Emoji u1f3eb.svg

בתי ספר שמעוניינים להשתתף בפרויקט מוזמנים לשלוח דוא"ל לכתובת info@kidipedia.org.il

פינגווין

מתוך קידיפדיה
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
פינגווין מגלן בחצי האי ואלדס

פינגווינים הם משפחת עופות ימיים, הכוללת שישה סוגים ושבעה עשר מינים. כשנראו לראשונה פינגווינים בטבע, סברו כי אלו דגים עם פרווה. המפגשים הראשונים עם הפינגווינים היו בסביבה ימית וחלף זמן רב עד שנודע לאדם שהיצור הימי הוא למעשה ממשפחת העופות. בשל לחצי סביבה עברו הפינגווינים לפעילות ימית, ואין אף עוף אחר המותאם לתנועה במים כמותם:

  • בניגוד לעופות מים אחרים, אין הפינגווינים שוחים באמצעות רגליהם אלא מתקדמים במים באמצעות כנפיהם.
  • צורת גופם הידרו-דינאמית ומקלה עליהם להגיע למהירות גבוהה במים.
  • משום שאינם ממסוגלים לעוף, לפינגווינים אין עצמות חלולות כיתר בעלי הכנף אשר זקוקים למשקל גוף קל. עצמותיהם של הפינגווינים הינן יתרון בצלילה לעומק רב.

הפינגווינים הם יצורי יבשה ופעילותם העיקרית במים היא חיפוש מזון. הם ניזונים מדגים ומסרטנים אותם הם צדים. הם נושמים אוויר ובצלילתם במים הם אוטמים את נחיריהם ומשתמשים במלאי האוויר בריאותיהם עד שכמעט אוזל להם החמצן ואז שבים אל פני המים כדי לשאוף עוד אוויר. המינים נפוצים רק בחצי הכדור הדרומי, מיבשת אנטארקטיקה ועד איי גלאפגוס סמוך לקו המשווה. הגדול במינים הוא הפינגווין הקיסרי ששוכן באנטארקטיקה הקטן ביותר שוכן באיים החמימים של ארכיפלג גלאפגוס. בעת הקינון דוגר הזכר על הביצה אותה מטילה הנקבה, הנקבה יוצאת לים לחפש מזון ועד לשובה הזכר לא עוזב את הביצה לרגע. הפינגווין הזכר ידוע במסירות שלו לתפקיד האב, ולאחר מכן הזכר והנקבה מטפלים יחד באפרוחים. תקופת הדגירה נמשכת כחודשיים ובמהלכה לא אוכל הזכר דבר.

לפינגווינים אורבות סכנות רבות, כגון טורפים ובני האדם. אויביהם הטבעיים הם חמסנים, כלבי ים, כרישים ולוויתנים. האדם לרוב אינו ניזון מבשרם של הפינגווינים אך עדיין הוא האיום הממשי לקיומם. מכליות נפט שמתבקעות מציפות שטחים נרחבים בים בנוזל השחור והצמיגי שמכסה את גופם של יצורים במים ומביא למותם.

קישורים חיצוניים